Zomerbanden

Onder jouw auto kun je verschillende soorten banden zetten. Je kunt ervoor kiezen om zomerbanden en winterbanden met elkaar af te wisselen of je kunt op all season autobanden rijden. Wat is de beste optie? Dat ligt helemaal aan jou zelf en je eigen voorkeuren. Sommige mensen vinden het teveel gedoe om twee keer per jaar een wissel uit te moeten voeren of uit te moeten laten voeren. Zij kiezen daarom liever voor all season. Toch heeft het wisselen van winter- en zomerbanden wel voordelen, te weten:

  • de veiligheid is hoger, omdat de band beter past bij de weersomstandigheden
  • je ervaart als bestuurder meer controle
  • het brandstofverbruik wordt lager, door de betere wegligging passend bij de omstandigheden
  • iedere band gaat langer mee, omdat je deze bij passende weersomstandigheden gebruikt wordt

Voor je portemonnee is het dus gunstiger om voor een wisseling te kiezen en ook voor de veiligheid is het dus aan te raden. Sommige mensen denken dat het juist duurder is, omdat je altijd twee complete bandensets moet hebben. Maar deze gaan ook minstens twee keer zo lang mee. Bovendien is de veiligheid dus groter en over het specifieke van zomerbanden vertellen we hieronder graag meer.

Specifieke kenmerken zomerbanden

Op welk vlak verschillen zomerbanden nu van all season en winter exemplaren? Een belangrijk verschil is dat ze over minder lamellen beschikken. Voor in de winter, in gladde omstandigheden, zijn deze van groot belang, omdat ze zorgen voor een betere grip op het gladde wegdek en voor een betere remprestatie. In het geval van hogere temperaturen zorgen deze lamellen juist voor nadelen. Ze zorgen ervoor dat de band minder stijf is en dat de remprestatie juist achteruit gaat. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het dus van belang om in de zomermaanden ook van zomerbanden gebruik te maken. Een andere reden om dat te doen, is omdat ze een ander profiel hebben. Hierdoor hebben ze meer grip en een betere wegligging in de zomerperiode. Dit leidt niet alleen tot een groter gevoel van controle voor de bestuurder, maar ook tot minder brandstofverbruik. Bovendien is de remafstand korter en zijn ze geluidsarmer door dit profiel. Dat eerste komt de veiligheid natuurlijk sterk ten goede, terwijl het tweede punt gewoon voor een aangenamere rijervaring zorgt en voor minder geluidsoverlast. Door alle punten die hier genoemd zijn, mag het duidelijk zijn dat het dus toch echt aanbeveling verdiend om een aparte set winter- en zomerbanden te hebben, zodat je ieder seizoen veilig de weg op kunt.

Koop je banden bij JD Banden & Velgen

Wil jij nieuwe zomerbanden kopen, dan doe je er goed aan om hiervoor naar JD Banden & Velgen te gaan. Zij leveren enkel exemplaren van de beste merken, zodat je zeker weet de kwaliteit in orde is en daarmee dus ook de veiligheid. Je wilt immers geen ongelukken meemaken vanwege het feit dat jouw banden niet goed genoeg zijn. Een andere reden om voor hen te kiezen is dat zij heel betaalbare producten leveren. De prijs-kwaliteit verhouding is bij hen dus uitstekend in orde. Naast zomerbanden kun je bij dit bedrijf uiteraard ook terecht voor andere soorten autobanden en daarnaast bieden zij ook een ruime keus aan originele velgen. Soms zijn mensen geneigd om voor replica’s te kiezen, maar dit is geen aanrader. De velgen van het originele merk zijn echt specifiek ontwikkeld voor jouw merk en model auto en passen daardoor echt perfect. Ze zorgen dan ook voor de beste rijervaring en voor de hoogste veiligheid. Voor zomerbanden, andere autobanden en voor velgen is JD Banden & Velgen dus een uitstekend adres om naar toe te gaan. Lees meer..

Reageren is niet mogelijk