Magazijnstellingen bouwen: leuker dan je denkt!

Wist je dat er in de afgelopen twee jaar een toename is waargenomen in de productie van vlonders die gebruikt worden voor beginstellingen? Dit komt omdat de vraag naar magazijnstellingen toeneemt. Een toenemende markt betekent kansen! Magazijnstellingen worden vooral aangetroffen in distributie en opslagcentra van goederen. Maar ook in bijvoorbeeld een bouwmarkt zoals Gamma of Praxis zie je vele magazijnstellingen. Niet gek met de grote variatie aan goederen. Die moeten natuurlijk allemaal netjes opgeslagen worden. Magazijnstellingen zijn dus heel handig. Daar hoef ik niemand van te overtuigen. Het opbouwen van magazijnstellingen kan heel spannend zijn. Soms ben je op meer dan twaalf meter hoogte aan het werken. Andere keren sta je op de hoogwerker of zit je op de hef- of reachtruck. Het is wel zwaar werk. Een aanpakkersmentaliteit is een vereiste voor dit beroep. Vanzelfsprekend is dat je graag werkt in teamverband. Magazijnstellingen bouwen is een hele klus. Alle magazijnstellingen moeten voldoen aan strenge eisen omtrent draagkracht en veiligheid. Ook is het heel erg belangrijk dat je langere tijd geconcentreerd en foutloos kunt werken. Het is absoluut vereist dat alle bouten en moeren goed vast zitten. Je wil natuurlijk niet dat er plotseling iets uit de lucht komt vallen.

Magazijnstellingen in gebruik         

Magazijnstellingen worden vooral praktisch gebruikt. Maar zo nu en dan weet ook een creatieveling er wel raad mee. Dat geeft soms verrassende resultaten. Zo ken ik een kunstenaar die van een oude afgeschreven magazijnstelling een metershoge wolf heeft gemaakt: erg indrukwekkend! Al met al dient een magazijnstelling zich het best voor opslag. Daar zijn ze tenslotte ook voor ontworpen. Geen verrassend resultaat. Welke soort stelling het meest geschikt is, is afhankelijk van wat je er in op gaat slaan: autobanden zijn bijvoorbeeld. Hier volgt een overzicht van de verschillende soorten stellingen:

  • Palletstelling
  • Bandenstelling
  • Grootvakstelling
  • Verdiepingsvloer
  • Legbordstelling
  • Draagarmstelling
  • Inrijstelling
  • En nog veel meer

Zoals je wel kunt zien is er een behoorlijk aantal verschillende stellingen in de omloop. Dat maakt het steeds weer een nieuwe uitdaging om er één op te zetten. Zo kun je de ene week een palletstelling aan het bouwen zijn en een week later een inrijstelling. Dat maakt het iedere keer weer leuk om te doen. Je zou verwachten dat er regelmatig ongelukken gebeuren bij het bouwen van stellingen, maar gelukkig valt dat mee. Dankzij de strenge veiligheidsvoorschriften en een toegenomen bewustwording van het werkende personeel gebeuren er steeds minder ongelukken. Het verplicht dragen van veiligheidsschoenen bijvoorbeeld, heeft al veel gebroken tenen – of erger – voorkomen.

In de praktijk

Een artikel over magazijnstellingen heeft natuurlijk ook een voorbeeld uit de praktijk nodig. Hiervoor heb ik een kijkje genomen bij L.P. Petersen (lppetersen.nl). L.P. Petersen is een verhuurder en verkoper van magazijnstellingen, nieuw en gebruikt. Om aan de wensen van de markt te kunnen voldoen, heeft het bedrijf een grote verscheidenheid aan stellingen in het assortiment. Ze zijn al meer dan 25 jaar actief op de markt en hebben dankzij deze ervaring een grote expertise opgebouwd. Dankzij deze ervaring zijn zij nu dé expert in magazijninrichting. L.P Petersen werkt uitsluitend met bekende merken en biedt deze tegen concurrerende prijzen aan. In combinatie met uitstekend advies en een ruime voorraad zijn zij altijd in staat om te leveren. De motivatie van de werknemers in simpel maar doeltreffend: ‘Elke opdracht zien wij als een uitdaging om de beste kwaliteit neer te zetten.’ En dat doen ze door deskundig personeel in te zetten met de beste materialen. Een topresultaat is hiermee gegarandeerd. Naast stellingen biedt L.P Petersen ook heftrucks, palletwagens en andere interne transportmiddelen aan.

Reageren is niet mogelijk