Hondenluik in de deur

Sommige honden liggen het liefst de hele dag binnen, andere brengen bij voorkeur zoveel mogelijk tijd door in de buitenlucht. Geldt dat laatste voor die van jou? Overweeg dan eens een hondenluik te installeren! Weinig mensen zijn er van op de hoogte dat dergelijke luiken bestaan. Een kattenluikje kent eigenlijk iedereen wel, maar onbekend is vaak dat deze ook voor de grotere viervoeters een goede oplossing zijn. Heb jij bijvoorbeeld moeite met opstaan, omdat je niet zo mobiel meer bent, dan is het natuurlijk wel zo fijn als jij niet steeds omhoog hoeft te komen om je hond naar buiten te laten. Met een hondenluik en een goede omheining, kan jouw beestje zelf bepalen wanneer hij eruit wil en voor hoe lang. Ook als je het heel druk hebt kan dit erg handig zijn en voor jouw dier is een dergelijk luik ook heel erg fijn als jullie allemaal overdag vaak weg zijn. Zijn jullie de hele dag op school of het werk, dan zit jullie viervoeter maar steeds binnen. Door een hondenluik in de deur te installeren, kan hij gewoon naar buiten gaan als hij daar zin in heeft. Zo ontstaat er minder snel verveling en krijgt hij voldoende beweging en frisse lucht!

Welk hondenluik kies je?

Nu is het zo dat er veel verschillende soorten luiken te koop zijn, elk zo met hun eigen voordelen. Welk hondenluik kun je nu het beste kiezen? Dat hangt natuurlijk helemaal van jouw eigen smaak en voorkeuren af. Eerst is het natuurlijk belangrijk om te weten op welke punten ze van elkaar kunnen verschillen. Een eerste punt is het feit dat ze gemaakt kunnen zijn van verschillende materialen. Dat geldt zowel voor de klep als voor de omzet die in de deur geplaatst wordt. Je kunt dan denken aan materialen als hout, kunststof en metaal. Een ander punt is dat een hondenluik verschillende formaten kan hebben. Heb jij een grote hond, dan kies je natuurlijk voor een groot formaat, terwijl je met de kleinste hondenrassen bijna met een kattenluik kunt volstaan. Daarnaast is het zo dat je ook nog kunt kiezen voor luiken die werken met een chip. Op die manier kan niet zomaar ieder dier naar binnen lopen, maar alleen je eigen huisdieren, omdat zij over de juiste chip beschikken. Je voorkomt zo dat het bij jou in huis een komen en gaan wordt van alle dieren uit de buurt. Er zijn dus zeker wat punten om in overweging te nemen op het moment dat je een hondenluik wilt gaan kopen.

Ga naar Tinki.nl

Wie voor zijn hond een hondenluik wil gaan kopen, doet er goed aan om naar de website van Tinki te gaan. Dit is een website die producten voor honden die te krijgen zijn bij verscheidene dierenspeciaalzaken voor jou op een rijtje zet en hierbij de prijs per winkel toont. Bij de prijs tonen ze bovendien ook de eventuele verzendkosten die er over heen komen, zodat je echt weet waar je aan toe bent. Je hondenluik zoeken via Tinki.nl levert je dus verschillende voordelen op:

  • je krijgt een goed beeld van wat er allemaal op dit gebied te krijgen is
  • je kunt zien bij welke dierenspeciaalzaken je voor een bepaald luik terecht kunt
  • je kunt de totaalprijs per zaak zien

Zo voorkom je dus dat je heel veel tijd moet steken in het zoeken naar winkels die dergelijke luiken aanbieden en dat je zelf heel veel prijzen moet vergelijken. Wil jij een goed hondenluik kopen, dat past bij jullie situatie, en wil je hiervoor niet meer betalen dan nodig? Ga dan naar de website van Tinki.nl!

Reageren is niet mogelijk