Eis jouw legitieme portie op

Stel, een naast familielid van jou komt te overlijden. Dit is vaak een zware periode waarin je toch een heleboel dingen moet regelen. Op zich is dit dus al vervelend genoeg. Maar wat als er ook nog eens problemen zijn met het testament? Dit komt vaker voor dan je misschien denkt. Een advocaat die gespecialiseerd is in erfrecht kan je in de meeste van deze situaties prima helpen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als er geen testament is? Of wanneer je niet akkoord gaat met jouw deel van de erfenis? Dit zijn allemaal dingen waarvoor je kunt aankloppen bij een advocaat die gespecialiseerd is in erfrecht. Of wat dacht je ervan als je bijvoorbeeld onterfd bent, kun je dan nog wel wat doen? Dit laatste is een onderwerp waar we graag wat dieper op in willen gaan. Want het is namelijk wel degelijk mogelijk om dan iets te doen. Dit heeft het opeisen van jouw legitieme portie.

  • Berekening
  • Opeising

De erfrecht advocaat kan jou op twee manieren helpen met het opeisen van jouw legitieme portie. Ten eerste door te berekenen wat jouw gedeelte van de legitieme portie is. Wil je van tevoren al een beetje een idee hebben waar je op kunt rekenen? Dan kun je hierover meer informatie vinden op de website van het advocatenkantoor Brenner Advocaten. Zij hebben hier zelfs een speciale website voor aangemaakt waarop jij meer (gedetailleerde) informatie kunt vinden en dat kan je al een stuk verder helpen. Het is verstandig om eerst een goed advies in te winnen op het gebied van de legitieme portie. Zo is het belangrijk om te weten of het wel waard is om hier actie op te ondernemen. Ook hiervoor kun je terecht bij een advocaat die hierin gespecialiseerd is.

Meer weten over erfenissen en jouw legitieme portie

Wat veel mensen zich niet beseffen is hoeveel complicaties er eigenlijk wel niet kunnen zijn wanneer het op erfenissen aankomt. Er zijn behoorlijk wat dingen waar je rekening mee moet houden. Misschien hoef jij niet aan de slag te gaan met jouw legitieme portie, maar wil je wel ergens anders duidelijkheid over krijgen. Er zijn tal van situaties te bedenken waarin het verstandig is om een advocaat onder de arm te nemen. Wanneer jij er niet helemaal zeker van bent of dit inderdaad de beste keuze voor jou is, dan raden we je aan om hierover contact op te nemen met het advocatenkantoor Brenner Advocaten. Je kunt ervoor kiezen om dit telefonisch te doen, maar ook kun je op de website van het kantoor een contactformulier vinden. Soms is het makkelijker om je situatie op papier uit te leggen. De advocaat die jou contactformulier ontvangt, kan hier dan rustig naar kijken en jou hier vervolgens over spreken. Als je liever direct wat meer advies wilt, dan kan dat natuurlijk ook door gewoon telefonisch contact op te nemen.

De advocaat helpt jou verder

Op de website vind je uiteraard meer informatie over hoe je bijvoorbeeld jouw legitieme portie kunt berekenen. Dit hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn en vaak is er zelfs voor stiefkinderen nog een legitieme portie waar zij recht op hebben. Het zijn uitzonderlijke situaties waarmee je te maken kunt krijgen, maar het is wel belangrijk om dit op de juiste manier af te handelen. Het is het beste om hiervoor contact op te nemen met een advocaat die hier ook echt verstand van heeft en dat is het geval bij Brenner Advocaten. Als je meer wilt weten, neem dan gewoon eens een kijkje op de website.

Reageren is niet mogelijk