Een noodstop schakelaar is essentieel voor iedere plezierboot

Haalt u uw speedboot weer uit het dok maar blijkt dat uw noodstop schakelaar niet naar behoren werkt? Dan is het onverantwoord om in te stappen want u bent dan een gevaar voor uzelf en alle andere passagiers. Als u als bestuurder overboord wordt geslagen is het immers uitzonderlijk belangrijk dat de motor afsluit. Dat geldt niet alleen voor een speedboot maar ieder schip dat met een buitenboordmotor werkt. Overigens zult u ook een dergelijke dodemansknop nodig hebben bij schepen met een binnenboordmotor! Het gaat dus ook om een catamaran en om zeilschepen die bij tegenwind of een algeheel gebrek aan wind motorisch worden aangedreven. U bent houder van een zeilbewijs en dat betekent dat u niet alleen verantwoordelijk bent voor het schip maar ook voor de veiligheid van iedere passagier. Het is immers maar de vraag of een andere aanwezige ook maar enige kennis heeft van de motor en de noodstop schakelaar. Dankzij de aanwezigheid van een noodstop schakelaar zal de motor aldus direct afslaan zodat het schip uiteindelijk stil komt te liggen en u, hopelijk ongedeerd, terug kunt zwemmen naar de boot of de kade. Het is daarom ook aan te raden om iedereen een zwemvest te laten dragen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Zo kunt u overboord geslagen worden als de mast overstag gaat, u per ongeluk te veel gas geeft of vanwege een extreme weersomstandigheid. Bent u online op zoek naar een nieuwe noodstop schakelaar? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Kijk daarom eens op watersportaanbieding.nl en maar vandaag nog de juiste keuze.

Een noodstop schakelaar wordt ook wel dodemansknop genoemd

We bieden u niet een enkele noodstop schakelaar aan maar diverse producten. Bekijk ze gerust even en lees u even in. Het is immers ook belangrijk om uit te zoeken of u de noodstop schakelaar kunt aansluiten op het type motor van uw boot. Het zal doorgaans om een plezierjacht, zeilschip of een sportief schip gaan. Schepen waar u als particulier een vaarbewijs voor kunt halen. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee en tevens een zekere kennis van motor- en schiponderhoud. Hoewel het ook erg verstandig kan zijn om uw boot eens in het jaar te laten keuren door en professional. Hij zal bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat uw huidige noodstop schakelaar zijn beste tijd wel gehad heeft. En dat is waar wij om de hoek kijken. Zo hebt u bij ons onder andere de keuze uit:

  • Een noodstop schakelaar die u op vrijwel ieder type motor van ieder bekend merk kunt aansluiten. Uiteraard herkenbare aan het universele koord,
  • De moderne draadloze stopknop,
  • En er is nu ook de noodstop schakelaar dat u als polsband kunt dragen, verkrijgbaar in diverse opvallende felle kleuren.

Kiest u bijvoorbeeld voor de draadloze variant? Dan hebt u de keuze uit diverse standen: varen, man overboord, aanleggen en overbruggen. Daarnaast is deze noodstop schakelaar uitgerust met batterijen, connectoren, kabels en een externe antenne.

We leveren binnen 1 à 3 werkdagen aan huis

Hebt u nog vragen over de dodemansknop? Wilt u absoluut zeker zijn dat u het juiste product bestelt? Stel dan uw vragen hierover aan onze klantenservice. We bieden een keur aan handige producten aan en vergeet niet om de aanbiedingen in de gaten te houden. U kunt ons ook op Facebook volgen zodat u geen korting meer mist. Als u een keuze hebt gemaakt dan logt u in op uw account en betaalt u de producten in uw winkelmandje. U kunt vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend een profiel aanmaken.

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk