Camping Drenthe

Houden jullie van kamperen tijdens jullie vakantie? Dan is het verblijf op een camping te Drenthe zeker de moeite van het overwegen waard. Sommige mensen denken dat ze naar het buitenland moeten gaan om een mooie vakantiereis te kunnen maken, maar dat is zeker niet nodig. Ook in ons eigen land zijn er nog heel veel plekken die echt de moeite waard zijn om te ontdekken. Er zijn natuurlijk verscheidene regio’s die er uit springen en de genoemde provincie is een van die gebieden. Er valt tijdens het kamperen op een camping in Drenthe echt genoeg te ontdekken, te doen en te beleven. Het grote voordeel is natuurlijk dat je niet zo ver hoeft te reizen voordat je op de plaats van bestemming bent aangekomen. Vooral als je met de caravan reist, heeft het natuurlijk zo zijn voordelen om niet zo heel ver weg te gaan. Je mag hiermee immers niet zo hard rijden en wil je verder weg, dan ben je dus vaak al veel reistijd kwijt met de nodige tussenstops. Ga je echter naar een camping in Drenthe, dan ben je er eigenlijk maar zo! Geen lange uren in de auto, geen ellenlange files, wel zo prettig dus!

Camping Drenthe kiezen

Wie vaker in Nederland gekampeerd heeft, die weet dat wij een grote dichtheid aan kampeerterreinen hebben. Hoe kies je dan een camping in Drenthe? Je kunt op verschillende punten gaan zoeken. In de eerste plaats kun je zoeken op locatie. Natuurlijk zijn in ons land de afstanden tussen diverse plaatsen en gebieden maar klein, maar als je veel van wandelen en fietsen houdt, dan is het wel zo prettig als je tent of caravan echt in een gebied staat waar het goed toeven is. De Hondsrug is een van de mooiste gebieden om op een camping in Drenthe te staan. Kies bijvoorbeeld voor Camping de Berken, gelegen in Gasselte. Hun terrein grenst aan het Drouwenerzand, een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de nabije omgeving vind je vennen, hunebedden, bossen, heide en vele leuke dorpjes. Je zult je hier dus heel goed kunnen vermaken. Wil jij af en toe wat meer drukte of wat andere activiteiten doen dan enkel fietsen en wandelen? Weet dan dat je vanaf deze camping te Drenthe ook in korte tijd in grotere plaatsen bent, zoals in Assen, Emmen en Groningen. Hier kun je bijvoorbeeld een dagje shoppen, musea bezoeken of lekker op stap gaan. Andere bezienswaardigheden in de directe omgeving van Camping de Berken zijn:

  • Attractiepark Drouwenerzand
  • Wildlands Adventure Zoo in Emmen
  • Sprookjeshof in Zuidlaren
  • het Boomkroonpad in de omgeving van Gieten-Borger
  • Kabouterland Exloo
  • Plopsa Indoor Coevorden

Zo is er voor jong en oud dus genoeg te zien, te doen en te beleven in deze regio!

Camping de Berken biedt vele extra’s

Naast dat je in een mooi gebied wilt verblijven, wil je natuurlijk ook dat de camping in Drenthe die jij kiest beschikt over de faciliteiten van jouw voorkeur. Ook wat dat betreft zit je bij De Berken zeker goed. Voor de kinderen biedt deze camping te Drenthe bijvoorbeeld een binnenspeelplaats, speeltuinen en knutselzolder. Samen met de dierenweide en het recreatieprogramma, zullen zij zich zeker niet vervelen! Daarnaast bieden zij onder meer ook nog een brasserie, een klein winkeltje en draadloos internet, om maar een paar van hun uitstekende faciliteiten te noemen. In combinatie met het uitstekend verzorgde terrein en de schitterende omgeving, zorgt dit ervoor dat De Berken echt een uitstekende keus is als jij tijdens je vakantie wilt kamperen op een camping in Drenthe!

Reageren is niet mogelijk