Barf

Heb jij een hond? Dan gun je deze natuurlijk het beste! Wil jij je dier zo goed mogelijk voeden, dan kies je voor barf! Er zijn natuurlijk heel veel verschillende merken op het gebied van diervoeding en allemaal beweren ze de hoogste kwaliteit te bieden. En dat wil jij uiteraard ook, jij wilt je trouwe beestje het beste geven dat er is. We weten allemaal dat voeding erg belangrijk is voor onze gezondheid en dat geldt voor dieren net zo goed als voor mensen. En dan is het dus de vraag, kies jij voor een barf menu of voor een ander soort menu? Veel huisdierbezitters houden het zo simpel mogelijk, zij geven hun viervoeter gewoon droge brokken en dat de hele dag door. Dit kan natuurlijk, mits je kiest voor een variant waar ook echt de juiste voedingsmiddelen in zitten en niet alleen maar vulmiddelen. Sommige diervoedermerken gebruiken namelijk echt ingrediƫnten die honden van nature nooit zouden eten en waar hun lijf ook niet echt op gebouwd is. Een goed merk kiezen voor de brokken is dan ook van belang. Maar beter is het om meer variatie te bieden, om je dier niet enkel droge brokken te geven. Dit kun je eenvoudig doen door te kiezen voor de uitgebalanceerde maaltijdopties die maaltijden volgens het barf principe bieden!

Waar staat barf voor?

Als jij het principe van barf toe wilt gaan passen, om jouw huisdier zo gezond mogelijk te voeden, dan moet je natuurlijk wel weten wat dit inhoudt. Anders kun je het immers ook niet invullen. Het is goed om te weten dat het hier om een afkorting gaat die twee betekenissen kan hebben, namelijk Biologically Appropiate Raw Food of Bones and Raw Food. Hieruit wordt al wel duidelijk dat een menu volgens dit barf principe grotendeels bestaat uit rauw voedsel. En dat is ook eigenlijk niet verwonderlijk, als we voor onszelf eens nagaan wat katten en honden zouden eten als zij in het wild zouden moeten overleven. Ze zouden dan bijvoorbeeld ratten en muizen vangen, maar ook wel eens een haas, een konijn of een vogel. Met andere woorden, ze zouden voor het grootste deel leven op rauw vlees, dus dit is eigenlijk ook het beste wat jij ze voor kunt zetten. Je kunt dan denken aan:

  • orgaanvlees
  • pens
  • bevleesd bot
  • spiervlees

Het mooie van het voeden via de principes van barf is bovendien dat dit vleessoorten zijn die de meeste mensen niet zouden willen eten. Het blijft dus bij het slachten vaak over. Op deze manier krijgt het een goede bestemming en voedt jij je huisdier ook nog eens zo goed mogelijk!

Eenvoudig bestellen

Als jij voor het eerst aan de slag gaat met barf, dan kan dit wel veel vragen bij jou oproepen. Want welke vleessoorten kun jij voor jouw dier nu het beste uitkiezen? Hoeveel heeft jouw hond of kat nodig op een dag en wat is nu de beste manier om voor de nodige variatie te zorgen? Om jou hierbij te helpen, heeft Animal Food Express verschillende voorbeelden van een goed barf menu op de site gezet. Zij verkopen bovendien een ruime keus aan producten die binnen dit voedingspatroon passen, dus je kunt meteen ook die dingen bij hen aanschaffen die voor jouw beestje geschikt zijn. Al het rauwe vlees wordt diepgevroren geleverd, zodat je het lange tijd kunt bewaren en dus ook meteen een grote bestelling bij hen kunt plaatsen. Zo heb jij altijd voldoende voorraad in huis om jouw dier te voeden. Wil jij meer weten over de principes van barf, wil jij een voorbeeld van een menu of wil je meteen voeding bestellen? Bij Animal Food Express zit je hiervoor goed!

Reageren is niet mogelijk