Afvalcontainer

Als je een bedrijf hebt, dan heb je in veel gevallen niet altijd genoeg aan één standaard afvalcontainer. Je hebt immers vaak veel meer afval dan een standaard huishouden, waardoor het vaak zal gebeuren dat jullie container al helemaal vol zit voordat de vuilniswagens van de gemeente weer langskomen om deze te legen. Dat is natuurlijk ontzettend onhandig, want waar laat je dan je volle vuilniszakken? In veel gemeenten is het beleid dat je deze niet naast containers mag zetten op de ophaaldag en ook het deksel van de afvalcontainer moet gewoon dicht kunnen. Dat is voor jou dan natuurlijk heel erg onhandig. Bovendien zijn er steeds meer gemeentes die overstappen op een systeem waarbij je betaalt per keer dat je containers aanbied ter lediging of per kilo die opgehaald wordt. Dat zorgt ervoor dat je nooit van tevoren op jaarbasis kunt zeggen hoe hoog de kosten voor afvalverwerking kunnen zijn. Wil jij ook af van dit gedoe en wil je weten waar je prijstechnisch gezien aan toe bent? Dan is het verstandig om in zee te gaan met een bedrijf dat gespecialiseerd is in bedrijfsafval, zoals https://www.milieuservicenederland.nl/. Bij hen kun je terecht voor bijvoorbeeld een extra grote afvalcontainer voor je restafval.

Afvalcontainer voor iedere afvalsoort

In ieder bedrijf is er sprake van verschillende soorten afval en het is verstandig om dit allemaal in een aparte afvalcontainer in te zamelen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • restafval
  • swill of GFT
  • chemisch afval
  • plastic en folie
  • papier
  • glas

Door het goed te scheiden en het zo aan te bieden aan de afvalverwerker, kunnen er zoveel mogelijk grondstoffen gerecycled worden. Zo weten we al jaren dat glas heel goed opnieuw gesmolten kan worden tot nieuwe potten en flessen en dat papier uitstekend verwerkt kan worden tot nieuw papier. Ook folie en plastic blijkt nu goed gerecycled te kunnen worden en is daarom ook heel geschikt voor gescheiden inzameling. GFT of swill wordt al jaren via een speciale afvalcontainer ingezameld, omdat dit heel goed gecomposteerd kan worden. Ook chemisch is al jarenlang een aparte categorie, niet altijd vanwege recycling, maar vooral om te voorkomen dat chemische stoffen vrijkomen bij verwerking van het restafval. Wil jij jouw steentje bijdragen aan een betere wereld en is vermindering van de hoeveelheid afval geen mogelijkheid, dan is gescheiden inzameling de beste keus. Bij Milieu Service Nederland bieden ze voor iedere afvalsoort een afvalcontainer aan met een eigen kleur en een herkenbare tekst. Dat maakt het scheiden echt een fluitje van een cent!

Andere soorten containers

Vaak denk je bij een afvalcontainer meteen aan een rolcontainer zoals men deze ook bij huis heeft staan. Maar voor bedrijven is de inhoud van maximaal 360 liter vaak niet voldoende. Zij kunnen daarom ook andere vormen rolcontainers krijgen, die een veel grotere inhoud hebben. Heb jij echt veel restafval? Dan kun je bij Milieu Service Nederland ook terecht voor mini perscontainers of grotere perscontainers. Deze reduceren ter plekke het afval enorm. Een andere mogelijkheid voor een grotere afvalcontainer, is kiezen voor ondergrondse varianten. Je houdt dan bovengronds de nodige ruimte, terwijl je toch al je afval kwijt kunt zonder problemen. Andere mogelijkheden die je bij dit afvalbedrijf hebt, zijn bijvoorbeeld containers die meteen als versnipperaar fungeren, om al je vertrouwelijke documenten te kunnen vernietigen en grote afzetcontainers, voor bijvoorbeeld puin of sloopafval. Wat jij ook weg wilt gooien, bij Milieu Service Nederland hebben ze er altijd een geschikte afvalcontainer voor. Hoe groot jouw hoeveelheid bedrijfsafval ook is, zij kunnen jou altijd een passende oplossing bieden die voldoende ruimte geeft voor al het afval!

Reageren is niet mogelijk